west Til usn.no usn.no

Panopto medieplattform

Fra Mediasite til Panopto: Om kort tid vil trolig USN (og store deler av UH i Norge) innføre Panopto som ny medieplattform. Når denne integreres i Canvas får vi et enda enklere og bedre verktøy for lagring og avspilling av mediefiler, både for lærere og studenter.

SISTE: Unit har nå underskrevet kontrakt med Panopto. USN må fullføre arbeidet med egen kontrakt før tjenesten kan innføres hos oss.

panopto

Her får du informasjon og løpende oppdatert nytt om innføringen av Panopto og utfasingen av Mediasite ved USN (se nedenfor).

Først svarer vi på noen vanlige spørsmål her:

Ofte stilte spørsmål

 

Informasjon om innføringen av Panopto

Løpende oppdateringer om innføring av Panopto og utfasing av Mediasite ved USN (nyest øverst):

01.09.2021

Ved USN jobbes det nå - dels i samarbeid med andre UH-institusjoner, Unit og leverandører - med ROS-analyse, databehandleravtale, egen kontrakt og tekniske forberedelser for innføring av Panopto og flytting av innhold fra Mediasite. Det er også etablert en styringsgruppe, ledet av seksjonsleder for eDU.

01.08.2021

Unit har underskrevet kontrakt med Panopto. USN kan starte arbeidet med egen kontrakt og deretter eventuelt med innføring av tjenesten hos oss.

09.06.2021

Epost med informasjon sendt ut til alle som bruker Mediasite mye, samt til alle instituttledere ved USN. 

03.05.2021

Nyhetssak (også nevnt i nyhetsbrev til USN-ansatte) om innføring av Panopto og utfasing av Mediasite ved USN. Du kan selv bidra til å gjøre flyttingen fra Mediasite til Panopto enklere ved å fjerne alt i My Mediasite som du ikke trenger å ha med videre. 
USN får nytt og bedre videosystem i Canvas (nyhetssak på edu.usn.no)

26.04.2021

Ett steg nærmere videoopptakstjeneste (nyhetssak fra Unit).
Utfordringer knyttet til personopplysninger i kjølvannet av Schrems II-dommen har forsinket prosessen med innføring av ny videoopptakstjeneste. Nå har Unit kommet et steg videre i prosessen.

21.12.2020

Unit har kåret en vinner i konkurransen om ny videoopptakstjeneste, og er nå i ferd med å skrive kontrakt med valgt leverandør.
Unit har valgt Panopto som videoopptakstjeneste for UH (nyhet fra Unit)

 

Ta kontakt

Send helst spørsmål eller kommentarer på epost til: edu@usn.no

Sven i eDU

Sven K. Haaø (eDU)
Ansvarlig for Mediasite og Panopto m.m.
Telefon: 35 02 66 79

Bjarne i eDU

Bjarne Nærum (eDU)
Ansvarlig for Mediasite og Panopto m.m.
Telefon: 35 57 54 85 / 908 23 834