en Meny close

Lyd- og videoproduksjon

Har du behov for bistand med lyd- og videoproduksjon til undervisning? Ønsker du utlån av kamera og lydutstyr?

illustrasjon av dame som filmer annen dame

Hva kan vi hjelpe med?

eDu medieproduksjon tilbyr produksjon av lyd og video, direktesending av konferanser, utlån av utstyr samt veiledning og råd innen medieproduksjon. 

Vi kan blant annet bistå med: 

 • Helhetlig videoproduksjon.
 • Videoforelesning mot forskjellige bakgrunn/touchskjerm/green screen.
 • Studiosamtale med opp til 4 personer.
 • Direktesending av konferanser, med mulighet til å hente inn andre kilder (Power Point, video etc)
 • Lydopptak med opp til 6 personer for produksjon av podcast eller lydforelesning.
 • Utlån av utstyr til egen produksjon. 
 • Råd ved innkjøp av utstyr. 

Det er kostnadsfritt å bruke USN eDUs lyd- og videoproduksjonstjeneste i mindre produksjoner av undervisningsrelatert materiale. For andre oppdrag sendes faktura.

Les gjerne vår veiledningsside for å se om du kan klare å gjøre opptakene selv.

Hvordan ta opp eller direktesende din undervisning?

Lurer du på om du skal ta opp eller direktesende undervisningen din? Her er en enkel oversikt over hvilke løsninger som passer ulike behov når det gjelder opptak og direktesending av lyd og bilde.

 • Tenk over hva du skal og hvorfor du skal det. Enten du er lærer på nett eller på campus kan det tenkes at du ønsker å ta opptak av undervisningen i forelesningssalen / klasserom / nettundervisningsrom, eller direktesende undervisningen (sanntidsundervisning eller streaming). Du vil kanskje heller lage en video der du viser opptak av en powerpointpresentasjon ol. der du legger til lydkommentarene dine.
 • Tenk også over hvordan du skal vise opptaket eller livesendingen. Det er mange måter å gjøre dette på og det avhenger av ditt behov og dine rammer. Mye kan du gjøre selv på din egen datamaskin på kontoret, mens andre ganger kan det være behov for å få hjelp av profesjonelle.

For at du lett skal finne hvilke løsninger som passer deg og ditt behov best kan du ta en titt på oversikten under. Det blir presentert noen ressurser og verktøy som kan brukes i ulike sammenhenger, men er kun et utvalg av hva som finnes av alternativer.

Merk deg at i alle former for opptak finnes det lover og retningslinjer angående informasjonssikkerhet, personvern og universell utforming som må følges.

Utlån og innkjøp av utstyr for lyd- og videoopptak

Utlån

USN eDU har utstyr for lyd- og videoproduksjon som kan lånes av ansatte ved USN som skal gjøre opptak selv. Utstyret må bestilles i god tid i forveien. Vi gir også veiledning i hvilket utstyr som egner seg for ditt behov og opplæring i dette.

Utstyr som finnes til utlån her er:

 • Lydopptakere
 • Mikrofoner som kan kobles til datamaskin
 • Kamerapakker (med videokamera, stativ og trådløs mikrofon)

Innkjøp

Dersom du skal kjøpe inn utstyr for lyd- eller videoproduksjon, for eksempel mikrofoner, lydopptakere eller kameraer, ta gjerne kontakt med oss for anbefalinger.

Spesialrom for lyd- og videoproduksjon

Ved USN har vi flere ulike spesialrom for lyd- og videoproduksjon, lokalisert på forskjellige studiesteder. Se oversikt under: