Ministudio ved USN

Bilde av studiobord med mikrofoner

Ved USN har vi pr i dag etablert ministudio for lydopptak ved syv studiesteder: Bø, Notodden, Porsgrunn, Bakkenteige, Kongsberg, Ringerike Drammen, . De tre siste studiestedene får ministudio tidlig i 2020.


Studioene er utstyrt med en opptaker med mixebord, mikrofoner for fire personer, samt headset slik at alle kan høre seg selv.

Opptakeren er av typen Rødecaster Pro. På denne opptakeren kan man gjøre opptak av en samtale mellom opp til fire personer i studioet, en person på Skype via en tilkoblet laptop, og to personer som er tilkoblet med mobiltelefoner. Opptakerene har også knapper for enkelt avspilling av jingler i starten og slutten av et opptak. Opptakene gjøres på minnekort som enkelt kan tas ut for å overføre filer til medbrakt laptop.

Ministudioene på Bakkenteigen, Kongsberg og Ringerike har i tillegg et eller to videokamera tilkoblet en Atem mini videomixer, samt at lyden er tilkoblet podcastmixeren. Kameraene er satt opp for å filme de som spiller inn podcast. Dette fingerer fint også til bruk sammen med Zoom osv.

Studioene er laget med tanke på rask produksjon av podkaster og lydopptak av høy kvalitet, men uten behov for tidkrevende etterarbeid. Med litt forarbeid, samt 10 minutter med utprøving av utstyret på ministudioene vil man være i stand til å gjennomføre en produksjon uten å kunne noe som helst om redigering av lydfiler.

Det vil bli invitert til opplæring i bruk av utstyret. Det er også utarbeidet en egen bruksanvisning (last ned pdf) og instruksjonsvideo for de grunnleggende funksjonene. Se denne:

 

Reservering av ministudio

Ministudioene kan reserveres via Outlook ved å opprette et nytt møte, for så å legge til rommet som deltaker i møtet. Ministudioene heter: 

  • Notodden: Resource USN P B-116 ministudio
  • Porsgrunn: Resource USN P B-116 ministudio
  • Drammen: Resource USN D 4506 ministudio
  • Kongsberg: Resource USN K I-108 ministudio
  • Ringerike: Ligger foreløpig ikke som ressurs i Outlook.
  • Vestfold: Resource USN V B1-71 Studio
  • Bø: Resource USN B Kroa A2.23 ministudio (Etter kl. 15.30 reservert studentradioen)

Kontakt

For mer informasjon kan du kontakte medieproduksjonsteamet ved eDU på edu-medieproduksjon@usn.no, eller du kan ta direkte kontakt med Bjørn Ivar Nilsen HaugdalStein Ivar Ingebrigtsen eller Roy Leraand

Ditt ministudio

Finnes nå på fem campuser (Bø, Porsgrunn, Notodden, Drammen, Vestfold).

Kommer på Ringerike, Kongsberg og Rauland i 2020. 

Se også egen temaside om podkast.

Studioene kan brukes til alle slags lydopptak, ikke bare podkast.

I hvert ministudio ligger en brukerveiledning. Last ned som PDF her.

Ministudioene reserveres via Outlook ved å opprette nytt møte, for så å legge til rommet som deltaker i møtet. Navn på rommene er listet opp i saken her.

Kontakt